Olen yrittänyt pähkäillä pääni puhki miten voisimme yhdistyksemme puitteissa saattaa yhteen sekä ihmisten että eläinten auttamisen. Kun tahtoa riittää, tulee ideoitakin ihan mukavasti mieleen. Tosin niiden toteuttaminen onkin sitten yleensä jo ihan toinen juttu.

En osaa sanoa milloin olen kuullut ensimmäisiä kertoja puhuttavan terapia- ja kaverikoiratoiminnasta, mutta aloin jokunen aika sitten surfata netissä hakien tietoa ko. toiminnoista. Suomessahan terapia- ja kaverikoiratoiminta ovat kaksi eri toiminnan lajia eli terapiakoirat ovat ns. entisiä työkoiria, jotka auttavat esim. sairauksista kärsivien ihmisten tervehtymisprosessissa. Kaverikoirat ovat taas ihan tavallisia lemmikkikoiria, joskin heiltä vaaditaan tietynlaista luonnetta. Amerikassa sen sijaan puhutaan yleisesti vain terapiakoirista, joilla sitten on hyvin erilaisia toimintamuotoja.

Omaa projektiamme ajatellen haaveilen siitä, että voisimme aloittaa Tg-Jiussa Romaniassa kaverikoiratoiminnan. Ensi alkuun vaikkapa yhdessä lastenkodissa ja ala-asteen koulussa. Tiedän, että toiminnan aloittaminen ei tule olemaan helppoa vähiten sen vuoksi, että romanialaiset eivät miellä koiria samalla lailla lemmikeikseen kuin me. Mutta jostainhan sitä on aloitettava ja varmasti oikeat keinot löydetään. Lapsiin voi vaikka vedota eläinaiheisten videoiden ja kuvakirjojen avulla ensi alkuun ja sitten tuoda koirat ja kissat livenä mukaan. Olen aivan innoissani.

Yllä kerrottu haaveeni ei sitten sulje millään lailla pois niitä suunnitelmia, joita meillä on Tg-Jiun koirien ja kissojen sekä tulevaisuudessa muidenkin eläinten suojelemiseksi ja olojen parantamiseksi. Lapsissa vain on tulevaisuus ja jos he oppivat kohtelemaan eläimiä oikein niin voimme odottaa Tg-Jiun kaltaisessa maalaiskaupungissakin parempaa tulevaisuutta myös eläinsuojeluasioissa.

Tilasin muuten jo amazon.comista terapiakoiratoimintaa  käsittelevää kirjallisuutta, samoin kuin dogwize.comista lapsille suunnatun videon "Dogs, Cats & Kids". Olen yllättynyt miten vaivattomasti kirjoja ja videoita voi tilata Jenkeistäkin asti suoraan. Tuli muuteen todella edulliseksi siihen nähden, jos olisin tilannut saman satsin esim. Akateemisen kirjakaupan kautta.

86596.jpg